1. Головна
  2. Блог
  3. 5 способів, як економити восени
зображення входу

5 способів, як економити восени

зображення автора

26.10.2023

Ось вже у наші двері постукала осінь, принісши з собою прохолодні та дощові дні. Варто готуватися до майбутніх змін, як в оточенні, так і в повсякденному житті. Як зробити це зручним для гаманця способом? Пишемо про це нижче!

Споживайте сезонні продукти. Не тільки восени

Вибір правильного харчування може допомогти зберегти гармонію не тільки у вашому тілі, а й у вашому сімейному бюджеті. Шукати акції на продукти в листівках – це очевидно, але дотримуватися сезонної дієти під час холодів теж потрібно. Восени сезонні фрукти та овочі вже є на ринку в великій кількості, собівартість їх виробництва значно нижча, а це означає зниження цін у магазинах та на ринках. Варто обирати сезонні продукти ще й тому, що часто вони якісніші за імпортні. Вони свіжіші, стигліші та наповнені смаком.

Вживання сезонних фруктів і овочів часто йде рука об руку з ідеєю локальності. Ці продукти, як правило, місцеві, а це означає, що їх не потрібно відправляти далеко. Це зменшує витрати на паливо та зменшує шкідливий вплив на навколишнє середовище, а також на кінцеву ціну такого продукту. Вибираючи сезонні фрукти та овочі, ви дбаєте не лише про свій бюджет, а й про ваше здоров’я та навколишнє середовище.

Перевірте свій теплий одяг, доки стало зовсім прохолодно

Перші похолодання – це сигнал про те, що пора придивитися до свого гардеробу і переглянути теплий одяг. Чому це так важливо? Одяг, який не носили все літо, може потребувати ремонту чи освіження. Це може бути дрібний ремонт ґудзика, латання дірки або просто прання та прасування.

Під час прибирання подумайте про свої потреби в осінньому гардеробі. Це вдалий час, щоб оцінити, чи є у вас відповідний одяг для офісу, для дощових днів, для поїздок і прогулянок в менш сприятливу погоду. Завдяки цьому ви зможете планувати можливі покупки, а не купувати одяг спонтанно або в останній момент.

Осінні прикраси за невеликий бюджет

Ви можете зробити свій дім затишним, не витрачаючи багато грошей на нові прикраси. Магазини спокушають вас пропозиціями, перед якими іноді важко встояти, тому вирішуйте купувати лише одну річ. Поміркуйте, чи мають це бути, наприклад, вогники, свічка, а може, ліхтар чи осінній плакат?

Якщо ви хочете створити приємну осінню атмосферу у своїх чотирьох стінах, дістаньте з шафи найкрасивіші ковдри та покладіть їх зверху – на диван чи крісло.

Повертаючись додому з роботи, озирніться навколо і подумайте, чи бачите ви щось, чим можна прикрасити свій дім? Букет з листя і сухої трави, гілка горобини, жменю каштанів – все це створить приємну осінню атмосферу.

Традиційною осінньою прикрасою є, звичайно, гарбуз, хоча шкода було б залишити його на полиці, щоб він повільно псувався. Щоб не витрачати цей красивий і водночас смачний овоч, можна час від часу купувати нового гарбуза і готувати смачні страви з того, який використовувався в якості прикраси.

Якомога більше природного світла в домі

Осінь завжди несе з собою зміну погоди, але опалення не вмикають одразу з похолоданнями. Якщо у вашій квартирі ще холодно, то не обов’язково опалювати приміщення електрообігрівачами. Ви можете використовувати сонце!

Просто потрібно ретельно вимити вікна, особливо ті, що знаходяться на східній і південній стороні, тому що з цих сторін найбільше природного світла. Через чисті вікна буде проникати максимальна кількість теплого випромінювання, яке прогріє квартиру хоча б на кілька градусів.

Також пам’ятайте про інтенсивне, але короткочасне провітрювання та нічим не закривайте вікна.

Заощаджуй на покупках

Один із найефективніших способів заощадити восени – регулярно стежити за рекламними листівками на lovesales.com.ua. Це чудове джерело інформації про поточні акції, знижки та можливість зробити покупки онлайн. Завдяки їм ви можете заощадити багато грошей на щоденних покупках продуктів і не тільки. Варто також зазначити, що рекламні листівки таких магазинів як Сільпо, Аврора, Varus, АТБ, EVA можна знайти на lovesales.com.ua, що робить їх легко доступними для всіх. Вам більше не потрібно переглядати паперові листівки – усі акції доступні в одному місці. Це економить не тільки гроші, але й час!